Συνδιοργανωτές
Αγώνων


Δήμος Ξάνθης

 

Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης

 

 

 

 

Η Αγωνιστική δραστηριότητα των Xanthi Runners το Σαββατοκύριακο 20-21 Μαΐου 2017

Για άλλη μια φορά ο σύλλογος μας την περασμένη Κυριακή στις 21 Μαΐου έδωσε και πάλι το δυναμικό παρόν σε τέσσερις (4) διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ελληνική Επικράτεια.

Συγκεκριμένα, στην γειτονική μας πόλη Κομοτηνή την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 και ώρα 9.30 διοργανώθηκε ο 2ος Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου με την ονομασία “KomoRun”, απόστασης 21km. Οι δρομείς τρέξανε εξολοκλήρου σε άσφαλτο. Ο αγώνας συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Κομοτηνής, τον Αθλητικό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία «ΗΡΟΔΙΚΟΣ» και την Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και είχε αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία της πόλης της Κομοτηνής (Πλατεία Ελευθερίας). Στον αγώνα συμμετείχαν και τερμάτισαν 152 αθλητές. Την δεύτερη αυτή διοργάνωση έσπευσε να τιμήσει με τη συμμετοχή και την παρουσία του και ο σύλλογός μας, ο οποίος όπως και πέρσι τίμησε τον θεσμό με μια πολυπληθέστερη αποστολή δρομέων του εκφράζοντας ενεργά τη στήριξή του στη διοργάνωση και την άσβεστη αγάπη του στον αθλητισμό και τους αγώνες δρόμου. Τον Σύλλογο μας εκπροσώπησαν επτά (7) αθλητές που για ακόμη μια φορά έδωσαν την δυναμική της παρουσία σημειώνοντας εξαιρετικές επιδόσεις. Στους άντρες είχαμε διάκριση από τους αθλητές μας, τον Μπίκο Σπύρο, όπου μετά από έναν εξαιρετικό αγώνα, τερμάτισε μαζί με τον επίσης αθλητή μας Λεωνίδα Ξανθόπουλο και κατέλαβαν την δέκατη τέταρτη και δέκατη πέμπτη θέση στην γενική κατάταξη σημειώνοντας χρόνο 1:34:05 και με τον Σπύρο να καταλαμβάνει με τον χρόνο αυτό την πρώτη θέση στην ηλικιακή του κατηγορία.

Περισσότερα...

7ο PAGGAIO TRAIL RUN

Μέσα σε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα, διοργανώθηκε στην γειτονική μας πόλη την προηγούμενη Κυριακή 07-05-2017 το Paggaio Trail Run 2017. Υπέροχες στιγμές που μόνο ο αθλητισμός και το δρομικό κίνημα μπορούν να προσφέρουν έζησαν όλοι όσοι συμμετείχαν στην ultra γιορτή που διεξήχθη στα βουνά της Καβάλας. Για πρώτη φορά φέτος διεξήχθη παράλληλα με το PaggaioTrailRun 27 km και αγώνας μικρότερης απόστασης με την ονομασία PaggaioTrailRace10 km. Στον μεγάλο αγώνα συμμετείχαν και τερμάτισαν με επιτυχία 168 δρομείς ενώ στον μικρό 121 δρομείς. Φυσικά από την γειτονική αυτή διοργάνωση ήταν αδύνατο να λείψει η παρουσία των μελών μας που για ακόμη μια φορά έδωσαν την δυναμική της παρουσία σημειώνοντας εξαιρετικές επιδόσεις. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να κάνουμε στο μέλος του Συλλόγου μας τον Παναγιώτη Σιδηρόπουλο, τον γιατρό μας, ο οποίος τερματίζοντας στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης του μεγάλου αγώνα, κατέλαβε την 1η θέση στην ηλικιακή κατηγορία του (59-59) και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Πολλά συγχαρητήρια στα μέλη μας και τους ευχαριστούμε που για άλλη μια φορά τίμησαν τον Σύλλογο μας με την συμμετοχή τους στον παραπάνω αγώνα και τους ευχόμαστε καλή αποκατάσταση, υγεία και δύναμη για το μέλλον. Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται αναλυτικά οι επιδόσεις τους:

Περισσότερα...

Συγχαρητήρια στους αθλητές μας για την αξιόλογη συμμετοχή τους στους αγώνες του Σαββατοκύριακου οι οποίοι διοργανώθηκαν τόσο στο Εσωτερικό όσο και στο Εξωτερικό

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές του Συλλόγου μας για τη συμμετοχή και τον τερματισμό τους στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο.
Το Σάββατο 29 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στην περιοχή μας ο 6ος ορεινός αγώνας Υπεραντοχής και Περιπέτειας, με την ονομασία «Rodopi Challenge 50 miles » γνωστός και ως ROC. Διοργανώθηκε από την Μη-Κερδοσκοπική Εταιρεία “Rodopi Ultra Trail” και είχε εκκίνηση και τερματισμό το Δασικό Χωριό του Ερύμανθου στην περιοχή της Χαϊντούς Ξάνθης με αγωνιστική αναφορά την ορεινή Ροδόπη. Η διανυθείσα απόσταση του αγώνα είναι 82 χιλόμετρα με συνολική θετική υψομετρική διαφορά 4.200 μέτρα. Ξεκινάει από τα 1330 μέτρα υψόμετρο, φτάνει μετά από 41 χιλιόμετρα στο χαμηλότερο υψόμετρο στα 315μ στην περιοχή της Ζαρκαδιάς όπου στην συνέχεια επιστρέφει από την ίδια διαδρομή στο Δασικό Χωριό. Ο αγώνας και φέτος για έκτη συνεχή χρονιά διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία τόσο σε συμμετοχές όσο και σε διακρίσεις. Όλο και περισσότεροι αθλητές μας λαβαίνουν μέρος σε αγώνες υπεραντοχής το τελευταίο διάστημα, δημιουργώντας και σε αυτό το κομμάτι μια δυνατή ομάδα. Τον αγώνα τερμάτισαν συνολικά 209 αθλητές. Για τον Σύλλογο μας έλαβαν μέρος και τερμάτισαν επιτυχώς και με εξαιρετικές επιδόσεις οι εξής αθλητές:

Περισσότερα...

8ος Ζήσειος Αγώνας Ανώμαλου δρόμου στην Άνω Κώμη Κοζάνης

Την Κυριακή 7 Μαΐου στο πάρκο Άνω Κώμης Κοζάνης διεξήχθη, ο 8ος Ζήσειος αγώνας, 10 χιλιομέτρων, ανωμάλου δρόμου. Στον αγώνα συμμετείχαν και τερμάτισαν με επιτυχία 121 δρομείς. Την γραμμή τερματισμού στο συγκεκριμένο αγώνα πέρασε ο αθλητής και μέλος του συλλόγου μας Αλέξης Αλεξιάδης ο οποίος κατέλαβε την 3η θέση στην ηλικιακή κατηγορία 60+ και ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου. Για περισσότερες πληροφορίες στο link: http://www.runningnews.gr/item.php?id=31345

Πολλά συγχαρητήρια στον αγέρωχο και αειθαλή Αλέξη, τον οποίο ευχαριστούμε για άλλη μια φορά που εκπροσώπησε με τον καλύτερο τρόπο και τίμησε τον Σύλλογο μας και τον ευχόμαστε να έχει υγεία, δύναμη και συνέχεια στις επιτυχίες του.

Εκ του ΔΣ

Περισσότερα...

Με …άρωμα των Xanthi Runners ο Μαραθώνιος της Βαρσοβίας

Εντυπωσίασαν οι δρομείς μας που συμμετείχαν στον μαραθώνιο της Βαρσοβίας. Δύο δρομείς μας ο Βαφειάδης Θεόδωρος και ο Χαμαλίδης Κυριάκος έτρεξαν στον Μαραθώνιο και πέτυχαν εξαιρετικές επιδόσεις τερμάτισαν κάτω από τις 4 ώρες πετυχαίνοντας ατομικές επιδόσεις.
Ο μεν Θόδωρος σημειώνοντας χρόνο 03:30:24 ο δε Κυριάκος 03:50:27.
Περισσότερες πληροφορίες για τους αθλητές μας και την διοργάνωση του ORLEN WARSAW MARATHON στο: https://www.orlenmarathon.pl/en
Συγχαρητήρια παιδιά, καλή αποκάτασταση και καλή επιστροφή στην πατρίδα!!!

Περισσότερα...

Αγωνιστική δραστηριότητα των Xanthi Runners την Κυριακή 02 Απριλίου 2017

Ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή 15 δρομέων μας το μεσημέρι της Κυριακής ο 12οςΔιεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος».
83ος ο Πυργελής στον μαραθώνιο της Μπρατισλάβας!

Ο 12ος Διεθνής Μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος" έχει περάσει στην ιστορία αφήνοντας ανάμεικτα συναισθήματα στους συμμετέχοντες.
Το μεγαλύτερο και κυρίαρχο συναίσθημα είναι αυτό της χαράς για την συμμετοχή σ΄ αυτόν τον τόσο σημαντικό σε αξία αγώνα που διοργανώνεται στην Βόρεια Ελλάδα. Ο καιρός ήταν ιδανικός και αποτέλεσε σύμμαχο στην προσπάθεια των αθλητών να απολύσουν μαζί με την ομορφιά και την ιδιαιτερότητα της διαδρομής και μια επίδοση σύμφωνη με την προσδοκία τους. Όμως το μεγάλο κέρδος αυτής της προσπάθειας, πέραν της συμμετοχής σε όλη αυτή τη γιορτή και βέβαια της εμπειρίας που αποκτά ο δρομέας μέσα από τέτοιες καταστάσεις, είναι ο τερματισμός. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...!!! για τον αγώνα σας και για την μεγάλη σας προσπάθεια. Ο Σύλλογος μας συμμετείχε με μια πολυπληθή ομάδα 15 αθλητών του οι οποίοι τερμάτισαν με επιτυχία και με πολύ καλές επιδόσεις τον αγώνα καταλαμβάνοντας σημαντικές θέσεις. 

Περισσότερα...

H Start List των Xanthi Runners στον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος"

Ο A.Π.Σ. Δρομέων Ξάνθης «Xanthi Runners» θα συμμετέχει στον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος" και στους παράλληλους αγώνες των 5 και 10 χλμ, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 με μια μεγάλη ομάδα 21 δρομέων.

Μαραθώνιος
Bib Ονοματεπώνυμο
00045 GKOROGIAS VASILΕIOS
00046 GRIGORIADIS GEORGIOS
00047 MESSALAS ATHANASIOS
00048 TARROU KIRIAKI
00049 XANTHOPOULOS LEONIDAS
000761 AMPU EL HASAN SAMI
00762 BONTIOS VAGGELIS
00763 CHAMALIDIS KIRIAKOS
00764 LIOLIOS CHRISTOS
00765 MAKRIS XARALAMPOS
00766 MPIKOS SPIRIDON
00767 PANTOS DIMITRIOS
00768 SOPIADIS GEORGIOS
00769 TSAGGALAS IOANNIS
00770 VASILEIADIS SERAFEIM
00771 ZLATKOY DIMITRA
01496 KASKAVALIS APOSTOLOS

Αγώνας 10 χλμ
Bib Ονοματεπώνυμο
10153 CHUFTERI SULTANA
10154 DIMOY EVAGGELOS
10155 MOUCHLIANITIS MICHALIS
10156 PAPADOPOULOS STATHIS

Με δέκα δρομείς και υψηλές επιδόσεις γιόρτασαν τα μέλη μας τον επετειακό Διεθνή10ο Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα – Τρίκαλα «Θανάσης Σταμόπουλος»

Χιλιάδες οι συμμετοχές στον επετειακό Διεθνή10ο Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα – Τρίκαλα «Θανάσης Σταμόπουλος». Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη μας που το περασμένο Σαββατοκύριακο 12 Μαρτίου 2017, συμμετείχαν και τερμάτισαν στον επετειακό 10ο Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα-Τρίκαλα «Θανάσης Σταμόπουλος», σε έναν από τους δημοφιλέστερους ημιμαραθωνίους που διοργανώνεται στην Ελλάδα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων. Η εκκίνηση δόθηκε από την πλατεία Ρήγα Φεραίου της Καλαμπάκας και με πολύ καλό καιρό 1318 δρομείς ακολούθησαν την διαδρομή των 21,1 με τερματισμό την κεντρική πλατεία των Τρικάλων.

Με εκκίνηση την πλατεία Ρήγα Φεραίου της Καλαμπάκας και τερματισμό την κεντρική πλατεία των Τρικάλων, 1318 δρομείς ακολούθησαν και τερμάτισαν την διαδρομή των 21,1 χλμ. Ανάμεσά τους δέκα δρομείς του συλλόγου μας στήθηκαν στην γραμμή εκκίνησης και απόλαυσαν έναν αγώνα δυνατό ξεπερνώντας οι περισσότεροι τις ατομικές τους επιδόσεις.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Συλλόγου δρομέων Ξάνθης:

Περισσότερα...

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην γειτονική Καβάλα με την συμμετοχή 4 δρομέων μας ο αγώνας KAVALA TRAIL RUN 2017

Μέσα σε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα, διοργανώθηκε στην γειτονική μας πόλη την προηγούμενη Κυριακή 12-03-2017 ο  5ος αγώνας "KAVALA TRAIL RUN" που διοργανώθηκε στο περιαστικό δάσος της γειτονικής πόλης από τον Σύλλογο Χιονοδρομίας – Ορειβασίας Καβάλας. Η επιτυχία της διοργάνωσης ήταν μεγάλη, καθώς συμμετείχαν σε αυτήν 266 δρομείς. Η απόσταση του Αγώνα έχει μήκος 13 χλμ. και 600μ υψομετρική διαφορά. Ο Σύλλογος μας συμμετείχε με μια ομάδα 4 αθλητών του. Συγχαρητήρια σε όλους τους δρομείς μας που τερμάτισαν με επιτυχία και με πολύ καλές επιδόσεις τον αγώνα καταλαμβάνοντας σημαντικές θέσεις και διακρίσεις.

Περισσότερα...

Η Αγωνιστική δραστηριότητα των Xanthi Runners το Σαββατοκύριακο 5 Μαρτίου 2017

Ο Σύλλογος  Α.Π.Σ. ΔΡΟΜΕΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ¨Xanthi Runners¨, την Κυριακή  5 Μαρτίου 2017, εκπροσωπήθηκε επάξια από τα  μέλη του, στον 8ο Ημιμαραθώνιο ''ΔΙΟΝ'' που διοργάνωσε ο Α.Π.Σ. Δρομέων Πιερίας στην περιοχή των Θεών και των Μουσών. Έξι μέλη του συλλόγου μας, έδωσαν το δυναμικό τους παρόν και τερμάτισαν με επιτυχία μέσα στα επιτρεπτά χρονικά όρια του αγώνα και με καλές ατομικές επιδόσεις.

Περισσότερα...